GESPA ARTIFICIAL

Gespa artificial Ecoinox
ECOINOX ofereix el servei de venda i muntatge de gespa artificial decorativa, esportiva i de disseny.

Aquesta té un comportament actiu gràcies a les seves fibres de secció còncava amb nervi central, les quals imiten el comportament de la gespa natural.

Tacte natural, durabilitat i mínim manteniment són alguns dels beneficis que ens ofereix la gespa artificial.

Amb una garantia d'entre 8 i 10 anys pel que fa a la permanència del color i a la no deformació del producte.


Gespa Artificial Girona Ecoinox


Jardins sempre verds, frondosos i com acabats de segar, amb l'oportunitat de generar estalvi d'aigua, són una gran solució per a la gent que no disposa de temps per mantenir el jardí en perfectes condicions.

Césped Artificial Girona - EcoinoxDEFINICIÓ. QUÈ ÉS? QUINS MATERIALS LA COMPOSEN?

La gespa artificial és un material industrial fabricat amb elements sintètics que s’assembla a la gespa natural, creat precisament amb l’objectiu de substituir-la.

Gespa artificial EcoinoxActualment, la gespa artificial està formada, fonamentalment, per dos components:

La fibra. Les fibres poden ser de diferent composició, les quals han anat evolucionant juntament amb les generacions de gespa artificial.

En un primer moment, el material utilitzat era el Nylon, tot i que, va ser substituït en breu pel Polipropilè, que aportava major resistència i, per tant, durabilitat.

Més tard, es va millorar el producte i, actualment, el material més utilitzat per a la creació de les fibres és el Polietilè, ja que, a més a més, aporta una base més tova i, per tant, respecta més la salut del consumidor.

El suport base. El teixit base és el suport sobre el qual es teixeixen les fibres, aquest és fonamental per donar més consistència i durada al teixit. La seva missió és servir de suport per al teixit de la fibra mitjançant el procés de “túfting”. Està format per una o dues capes de polipropilè que pot estabilitzar-se amb polièster o fibra de vidre. Ha d'estar perforat per garantir el drenatge, ha de ser resistent i facilitar la unió de les juntes. Gespa artificial suport base

APLICACIONS. PER A QUÈ S’UTILITZA? ON S’INSTAL·LA?

La gespa artificial té com a funció substituir la gespa natural i, no només això, sinó que pretén ser molt millor.
La gespa artificial és una alternativa a la gespa natural a tenir seriosament en compte en la pràctica totalitat dels seus usos. Jardineria, paisatgisme, decoració, la gespa artificial és un revestiment ideal per a qualsevol superfície.

Paisatgisme. Tant arquitectes com a constructors tenen a la gespa artificial com a aliat per al disseny de zones verdes agradables amb el mínim manteniment. En aplicacions urbanes com a zones públiques i vials, la gespa artificial és una opció intel·ligent que aporta confort al ciutadà i redueix riscos pel seu manteniment: rotondes, mitjanes i illetes, superfícies enjardinades, zones verdes i d'esbarjo exteriors d'equipaments.

Jardineria. En llocs on la pluja és escassa, la gespa artificial està cada vegada més valorat pel seu reduït consum d'aigua i manteniment. La gespa artificial pot ser utilitzada en jardins, terrats, terrasses, patis interiors, zones amb molta ombra, accessos, ... També, en locals de lleure, hostaleria i restauració, és a dir, en restaurants, hotels i discoteques.

Jardineria gespa artificialPaisatgisme gespa artificial

Zones esportives. Gràcies a la gespa artificial, molts complexos esportius disposen d'instal·lacions sempre a punt per al seu ús i obtenen un major rendiment. La resistència de la gespa artificial i el seu comportament és inigualable. No només ha quedat demostrat en camps de futbol, sinó que també en esports com el tennis, pàdel, golf, etc. La gespa artificial es comporta a l'altura de la competició i resisteix més temps l'ús intensiu.

Gespa artificial zones esportivesGespa artificial zones esportives

Gespa artificial zones esportivesGespa artificial zones esportives
 

ZGespa artificial piscinesones aquàtiques. En piscines, la gespa artificial és extremadament neta.

L'aigua estarà sempre neta de fang, fulles de gespa i brutícia transportada pels peus.

Cap altre paviment és tan confortable alhora que higiènic i resistent.

Zones infantils. La gespa artificial presta un major confort i neteja, comparant fins i tot amb els paviments més resistents com el ciment, cautxú o gres. És ideal per a zones infantils com: col·legis i escoles bressol, zones de joc, ...
 

Gespa artificial zones infantilsGespa artificial zones infantils
 

AVANTATGES

Estalvi d'aigua en abundància.La gespa artificial, un producte que, en els últims anys, ha incrementat notablement la seva presència en cases i comerços, posseeix una innombrable quantitat d'avantatges i beneficis. Els arguments per posar gespa artificial, són molts i importants.

Estalvi d'aigua en abundància. Com totes i tots sabem, la gespa natural, a més de necessitar part de la nostra dedicació per mantenir-lo sempre en perfectes condicions i estat, requereix també certa dosi d'aigua. La gespa artificial, per contra, no necessita aigua per ser mantingut. En realitat, aquesta última només la utilitzarem molt de tant en tant per netejar-lo. En aquest sentit, amb una ràpida i simple injecció d'aigua en comptades ocasions la nostra gespa artificial es trobarà en òptimes condicions i en perfecte estat de neteja.

Reducció de despeses de manteniment.Reducció de despeses de manteniment. Seguint la línia del comentat més amunt, tenir gespa natural en perfecte estat requereix sempre una dedicació bastant alta del nostre temps lliure per garantir que estigui verd, sa, sense plagues i llueixi a la perfecció en el lloc on el tinguem plantat.

La gespa artificial, en canvi, no requereix massa del nostre temps per ser preservat. Així, l'únic que haurem de fer en comptades ocasions i en un espai de temps prou dilatat serà pentinar / raspallar per evitar que quedi aixafat (recordem que la gespa artificial és un producte que, amb el pas del temps i si no ho raspallem, pot quedar una mica xafat) i garantir un efecte memòria completament efectiu. Advantages gespa artificial

A més a més, i encara que sembli obvi, un altre dels avantatges de la gespa artificial és que no gastarem diners en tallagespes, complements per al mateix ni en un altre tipus de maquinària. D'aquesta manera, i malgrat que la gespa artificial requereix una certa inversió inicial força elevada, un cop instal·lat s'amortitzarà en poc temps.

Característiques immillorables. Es tracta d’un material amb unes característiques de les quals manca la gespa natural. La gespa artificial és molt resistent, higiènica i fàcil de netejar, resisteix qualsevol condició climàtica (fred, calor, neu, pluja), no es gela, no es podreix ni es seca, conté una protecció especial contra els raigs UV del sol (més de 10 anys), es manté verd tot l’any i és antial·lèrgic i ignífug (no crema).És ideal per a zones on no creixeria la gespa natural com zones d'ombra, inclinades o de major ús, apropiat tant per a aplicacions grans com petites, té un acabat net, suau i segur, ideal per a zones on hi ha nens, ja que pot ser trepitjat i usat amb molta més intensitat que la gespa natural i, també, és 100% compatible amb els nostres animals domèstics.Gespa artificial medio ambiente

Té cura del medi ambient. Sobretot en zones on plou poc, com passa gairebé en tot el país, la gespa artificial és un aliat en la protecció del medi ambient ja que redueix dràsticament el consum d'aigua, no necessita productes químics que contaminen el sòl com adobs o tractaments fungicides, no genera CO2 produït per maquinària de manteniment com segadores i altres màquines, no genera residus de tall i és 100% reciclable.

Per tant, la gespa artificial no només ens fa estalviar en despeses econòmiques sinó que ens estalvia temps de dedicació i es manté sempre en bones condicions i estat. I el que per a ECOINOX és el més important, respecta el medi ambient.

ORÍGENS; HISTÒRIA I EVOLUCIÓ.

Encara que els primers models de gespa artificial es van teixir durant els anys 60 i 70 als EUA per tal de possibilitar el joc sobre superfícies d'herba en estadis coberts, una de les principals avantatges d'aquest producte responia a la demanda d'augmentar el nombre d'hores d’ús. Actualment, l’herba sintètica, ja introduïda comunament en els terrenys esportius, és també instal·lada de manera habitual com a paviment decoratiu en àrees residencials, educatives, comercials i paisatgístiques.

Gespa artificial esportiva. La gespa artificial va començar a conèixer-se després de la instal·lació d'aquest producte en 1966 a l'estadi Astrodome de Houston, Texas. Una gespa de molt baixa altura fabricat a partir de fils fibril·lats de poliamida (PA) i instal·lat sobre una base elàstica. Aquest estadi es va decantar per l'ús d'aquest producte pel fet que es tractava d'un espai cobert, sense sol ni aire, i amb la finalitat de convertir-se en un recinte multi–ús. Des de llavors la gespa artificial va començar a evolucionar, apareixent cada vegada més en instal·lacions de beisbol i futbol americà als Estats Units i de futbol a Europa.

Gespa artificial esportiva

Al començament dels anys 70 es van desenvolupar productes a base de fibres de polipropilè (PP), menys resistents que la poliamida però també menys abrasives, les quals reduïen considerablement el risc de cremades en els jugadors. Durant aquest període, la gespa artificial esportiva es va seguir instal·lant sobre una base flexible per millorar l'absorció d'impactes. Aquest tipus de sistema és el que es coneix avui dia en el sector com la primera generació de la gespa artificial.

La segona generació, va ser instal·lada a finals de la dècada dels 70 i principis dels 80 en els Jocs Olímpics de Montreal per Hoquei i en destacats clubs com el Queens Park Rangers, Stirling Albion o el Luton Town, entre d'altres, per a futbol. Consistia en un sistema molt similar a l'inicial, diferenciant-se per un augment de l'altura del pèl de la moqueta (fins 30mm), que es llastrava o s'emplenava amb sorra de sílex per millorar el lliscament del calçat i evitar així l'aixafament de les fibres.

Gespa artificial esportiva


Malgrat l'aparent èxit de l'herba sintètica, la dècada dels 80 va ser gairebé crucial, ja que es va posar en dubte la permanència de la gespa artificial per a futbol en les lligues oficials. Els seguidors i jugadors d'aquest esport van començar a mostrar el seu descontentament cap a aquest tipus de paviment per diverses raons: El bot de la pilota era imprevisible, els jugadors havien d'utilitzar un calçat alternatiu al que acostumaven, la fatiga era major en comparació amb la gespa natural, es patien lesions degudes a la duresa i abrasió del paviment i l'estabilitat dimensional d'aquest no era l'adequada. La reputació de la gespa artificial es va veure deteriorada en qüestió de mesos.

Gespa artificial esportiva
 

El sector, veient-se ressentit pel prestigi assolit de l'herba sintètica, es va veure obligat a buscar noves alternatives i a invertir en el desenvolupament de nous materials i sistemes constructius per intentar renéixer. I així va ser, doncs a principi del segle XXI la gespa artificial va ressorgir, apareixent en 1997 l'anomenada tercera generació, la qual ha anat evolucionant i persisteix avui dia. Es tracta d'una gespa artificial més segura, més resistent, i de característiques més properes a les de l'herba natural.
De fibres de fins 60mm d'altura, la tercera generació de la gespa sintètica es diferencia actualment de les seves predecessores per la incorporació de fibres de polietilè (PE) de molt baixa abrasió i major durabilitat que el polipropilè (PP), per comptar amb fils d'una única estructura -els monofilaments-, i per afegir, sobre la sorra de sílex, cautxú granulat com a farcit addicional.

Gespa artificial esportivaGespa artificial esportiva
 

Aquest nou sistema, ha aportat diverses millores en el terreny de joc: Menor abrasió, major amortiment i capacitat d'absorció d'impactes, major durabilitat i en conseqüència, una major aproximació a l'herba natural. El perfeccionament del disseny i estructura de la gespa artificial ha suposat notoris avanços per a la salut dels jugadors (reducció del nombre de lesions, menor sensació de fatiga ...), i un considerable estalvi dels gestors de les instal·lacions esportives.
Finalment cal destacar la introducció dels monofilaments texturitzats en la teixidura de la gespa artificial, els quals combinats amb la resta de fibres (fibril·lades o monofilaments), ofereixen un major amortiment al producte i contribueixen que el farcit de sorra i / o de sorra i cautxú es desplaci amb major dificultat.

Gespa artificial decorativa. Quant a la utilització de gespa sintètica decorativa en zones residencials i paisatgístiques, també ha sofert importants canvis en la seva evolució, més grans que els de l’esportiva. Aquests canvis s'han produït tan recentment que encara és habitual trobar persones que se sorprenen en contemplar els últims productes que han anat aparegut al mercat.
La gespa artificial decorativa va tenir el seu origen a principis dels anys 80, dècada en què es va posar de moda l'ús d’aquest producte. S'instal·lava correntment en vorades de piscina, guarderies, aparadors, obres teatrals, etc.

Gespa artificial decorativa

Aquest tipus de gespa estava formada per fins fils fibril·lats de polipropilè (PP) teixits mitjançant el sistema de fabricació tufting, al voltant d'uns 7 mm d'alçada. Les garanties d'aquesta moqueta eren gairebé nul·les i el seu preu era considerablement econòmic en comparació amb els productes actuals. Aquesta moqueta verda causava simplement una sensació natural de forma visual, pel seu color, però en cap moment era comparable a l'herba pel seu tacte, estructura o confort. La seva finalitat era merament decorativa i la instal·lació requerida era molt bàsica: s'encolava al paviment o senzillament es deixava caure.

Gespa artificial decorativa


Després del “boom” de la gespa artificial esportiva en els anys 90, diversos fabricants van decidir apostar per la introducció del producte en el món del paisatgisme i de la jardineria, utilitzant el mateix sistema de fabricació, però sense la necessitat de farciment de cautxú. Tot i així, a la gespa artificial decorativa encara li quedava molt camí per recórrer perquè les fibres existents eren aspres i no aconseguien donar aquest aspecte natural que qualsevol propietari desitjaria al seu jardí.

Gespa artificial decorativa


En l'actualitat i des de l'any 2000, amb l'aparició dels nous tipus de fibres més suaus, més resistents, menys abrasives de polietilè (PE); i el sorgiment de nous fabricants en el sector, la gespa artificial ha evolucionat fins a simular gairebé a la perfecció el natural, oferint garanties de més de 5 anys de vida.

 

" Venda i col·locació de gespa artificial a Agullana
" Venda i col·locació de gespa artificial a Aiguaviva
" Venda i col·locació de gespa artificial a Albanyà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Albons
" Venda i col·locació de gespa artificial a Amer
" Venda i col·locació de gespa artificial a Anglès
" Venda i col·locació de gespa artificial a Arbúcies
" Venda i col·locació de gespa artificial a Argelaguer
" Venda i col·locació de gespa artificial a L' Armentera
" Venda i col·locació de gespa artificial a Avinyonet de Puigventós
" Venta y colocación de césped artificial S en Banyoles
" Venda i col·locació de gespa artificial a Bàscara
" Venda i col·locació de gespa artificial a Begur
" Venda i col·locació de gespa artificial a Bellcaire d'Empordà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Besalú
" Venda i col·locació de gespa artificial a Bescanó
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Bisbal d'Empordà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Biure
" Venda i col·locació de gespa artificial a Blanes
" Venda i col·locació de gespa artificial a Boadella i les Escaules
" Venda i col·locació de gespa artificial a Bolvir
" Venda i col·locació de gespa artificial a Bordils
" Venda i col·locació de gespa artificial a Borrassà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Breda
" Venda i col·locació de gespa artificial a Brunyola
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cabanelles
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cabanes
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cadaqués
" Venda i col·locació de gespa artificial a Caldes de Malavella
" Venda i col·locació de gespa artificial a Calonge
" Venda i col·locació de gespa artificial a Camós
" Venda i col·locació de gespa artificial a Campdevànol
" Venda i col·locació de gespa artificial a Campelles
" Venda i col·locació de gespa artificial a Campllong
" Venda i col·locació de gespa artificial a Camprodon
" Venda i col·locació de gespa artificial a Canet d'Adri
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cantallops
" Venda i col·locació de gespa artificial a Capmany
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cassà de la Selva
" Venda i col·locació de gespa artificial a Castellfollit de la Roca
" Venda i col·locació de gespa artificial a Castelló d'Empúries
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Cellera de Ter
" Venda i col·locació de gespa artificial a Celrà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cervià de Ter
" Venda i col·locació de gespa artificial a Cistella
" Venda i col·locació de gespa artificial a Lloret de Mar
" Venda i col·locació de gespa artificial a Les Llosses
" Venda i col·locació de gespa artificial a Maçanet de Cabrenys
" Venda i col·locació de gespa artificial a Maçanet de la Selva
" Venda i col·locació de gespa artificial a Madremanya
" Venda i col·locació de gespa artificial a Maià de Montcal
" Venda i col·locació de gespa artificial a Masarac
" Venda i col·locació de gespa artificial a Massanes
" Venda i col·locació de gespa artificial a Meranges
" Venda i col·locació de gespa artificial a Mieres
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Mollet de Peralada
" Venda i col·locació de gespa artificial a Molló
" Venda i col·locació de gespa artificial a Mont-ras
" Venda i col·locació de gespa artificial a Montagut i Oix
" Venda i col·locació de gespa artificial a Navata
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ogassa
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Olot
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ordis
" Venda i col·locació de gespa artificial a Osor
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Palafrugell
" Venda i col·locació de gespa artificial a Palamós
" Venda i col·locació de gespa artificial a Palau de Santa Eulàlia
" Venda i col·locació de gespa artificial a Palau-sator
" Venda i col·locació de gespa artificial a Palau-saverdera
" Venda i col·locació de gespa artificial a Palol de Revardit
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pals
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pardines
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Parlavà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pau
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pedret i Marzà
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Pera
" Venda i col·locació de gespa artificial a Peralada
" Venda i col·locació de gespa artificial a Les Planes d'Hostoles
" Venda i col·locació de gespa artificial a Planoles
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pont de Molins
" Venda i col·locació de gespa artificial a Pontós
" Venda i col·locació de gespa artificial a Porqueres
" Venda i col·locació de gespa artificial a El Port de la Selva
" Venda i col·locació de gespa artificial a Portbou
" Venda i col·locació de gespa artificial a Les Preses
" Venda i col·locació de gespa artificial a Puigcerdà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Quart
" Venda i col·locació de gespa artificial a Queralbs
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Rabós
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Regencós
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ribes de Freser
" Venda i col·locació de gespa artificial a Riells i Viabrea
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ripoll
" Venda i col·locació de gespa artificial a Riudarenes
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Riudaura
" Venda i col·locació de gespa artificial a Riudellots de la Selva
" Venda i col·locació de gespa artificial a Riumors
" Venda i col·locació de gespa artificial a Roses
" Venda i col·locació de gespa artificial a Rupià
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sales de Llierca
" Venda i col·locació de gespa artificial a Salt
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Andreu Salou
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Aniol de Finestres
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Climent Sescebes
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Sant Feliu de Buixalleu
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Feliu de Guíxols
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Feliu de Pallerols
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Ferriol
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Gregori
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Hilari Sacalm
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Jaume de Llierca
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Joan de les Abadesses
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Joan de Mollet
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Joan les Fonts
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Jordi Desvalls
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Julià de Ramis
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Sant Julià del Llor i Bonmatí
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Llorenç de la Muga
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Martí de Llémena
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Martí Vell
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Miquel de Campmajor
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Miquel de Fluvià
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Mori
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Pau de Segúries
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sant Pere Pescador
" Venda i col·locació de gespa artificial a Santa Coloma de Farners
" Venda i col·locació de gespa artificial a Santa Cristina d'Aro
" Venda i col·locació de gespa artificial a Santa Llogaia d'Àlguema
" Venda i col·locació de gespa artificial a Santa Pau
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sarrià de Ter
" Venda i col·locació de gespa artificial a Saus, Camallera i Llampaies
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Selva de Mar
" Venda i col·locació de gespa artificial a Serinyà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Serra de Daró
" Venda i col·locació de gespa artificial a Setcases
" Venda i col·locació de gespa artificial a Sils
" Venda i col·locació de gespa artificial a Siurana
" Venda i col·locació de gespa artificial a Susqueda
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Tallada d'Empordà·
" Venda i col·locació de gespa artificial a Terrades
" Venda i col·locació de gespa artificial a Torrent
" Venda i col·locació de gespa artificial a Torroella de Fluvià
" Venda i col·locació de gespa artificial a Torroella de Montgrí
" Venda i col·locació de gespa artificial a Tortellà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Toses
" Venda i col·locació de gespa artificial a Tossa de Mar
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ullà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ullastret
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ultramort
" Venda i col·locació de gespa artificial a Urús
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Vajol
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Vall de Bianya
" Venda i col·locació de gespa artificial a La Vall d'en Bas
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vall-llobrega
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vallfogona del Ripollés
" Venda i col·locació de gespa artificial a Ventalló
" Venda i col·locació de gespa artificial a Verges
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vidrà
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vidreres
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Vila-sacra
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilabertran
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilablareix
" Venda i col·locació de gespa artificial a Viladamat
Venda i col·locació de gespa artificial a· Viladasens
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilademuls
" Venda i col·locació de gespa artificial a· Viladrau
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilafant
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilajuïga
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilallonga de Ter
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilamacolum
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilamalla
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilamaniscle
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilanant
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilaür
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilobí d'Onyar
" Venda i col·locació de gespa artificial a Vilopriu 


Sitios ServiWeb:    Reparacion inversores de tensión | Tienda Lintima | Appliance Repair Texas   | Disseny web Catalunya